Advertentiemogelijkheden voor TikTok

Uiteraard kan je naast het maken van content en zorgen voor een organisch groei, ook kiezen om op TikTok te adverteren.

Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden:

 

 1. Infeed native advertising 
  Infeed native advertising kan je vergelijken met advertenties op andere sociale media. De advertentie verschijnt op de For You Page van de gebruiker tijdens het scrollen tussen de video’s. Het is dan ook de bedoeling dat je advertentie eruitziet als een gewone TikTok-video.
   
 2. Brand takeovers 
  Bij een brand takeover zorgt TikTok ervoor dat jouw advertentie direct verschijnt wanneer de gebruiker de app opent. Het gaat hier dan om een beeld, videon of gif waarbij je kan doorklikken naar een landingspagina of een TikTok-account. Na een paar seconden verdwijnt de advertentie en wordt de gebruiker doorgestuurd naar de content op de For You Page.  
  (Er is slechts plaats voor één advertiser per dag voor een brand takeover. Hierdoor is dit een redelijk dure optie en vooral interessant voor grotere bedrijven.) 

 3. Branded hashtag-challenges 
  Wil je het engagement van je pagina boosten en je merkbekendheid vergroten? Lanceer een branded hashtag-challenge! In dit concept werk je samen met TikTok om een gesponsorde challenge te lanceren. Tiktokkers worden aangemoedigd om content te maken en te delen met de hashtag die gelinkt is aan jouw merk.
   
 4. Branded lenses
  Een lens is een filter die je ontwikkelt om foto’s en video’s een creatieve extra te geven, liefst gelinkt aan je merk. Een branded filter is een toffe, speelse manier van interactie tussen de doelgroep en het merk. 

 5. Influencersmarketing 
  Door samen te werken met een bekende TikTokker die populair is bij jouw doelgroep, kan je je producten of merk op een positieve manier in de kijker zetten bij hen. Op TikTok zijn er veel micro-influencers aanwezig. Deze invloedrijke profielen met enkele duizenden (zeer trouwe) volgers, kunnen ervoor zorgen dat jij een interessante doelgroep bereikt voor een haalbaar budget.  

 

Bron: 

https://vennixonline.nl/social-media-marketing-tiktok/ 

https://www.makerscreators.com/6-redenen-waarom-tiktok-voor-jouw-bedrijf-werkt/

https://rosmarketing.nl/Blog/ArticleID/729/TikTok-Marketing 

https://www.frankwatching.com/archive/2020/05/23/tiktok-bedrijf-infographic/ 

https://www.lincelot.com/blog/marketingtips/tiktok-marketing/ 

https://www.lincelot.com/blog/marketingtips/tiktok-marketing/ 

https://www.intracto.com/nl-nl/blog/tik-tok-in-je-marketingstrategie 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Vacature IT Support King/Queen

Als Support King of Queen staat het contact met de klant centraal. Ben jij communicatief sterk, klantvriendelijk en kan jij in leken taal oplossingen aanbieden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vacature Senior Cloud Engineer

Als Senior Cloud Engineer ben jij hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het succesvol beschikbaar maken van IT omgevingen van onze klanten in onze eigen en de Microsoft Cloud. Voor deze rol zoeken we een senior met brede IT kennis die zelfstandig kan opereren en ook in team-verband.