Hoe zorg je voor een goede werkplek thuis?

Uit onderzoek is gebleken dat we bij het thuiswerken nog geen optimale omgeving hebben. Ben je benieuwd naar de schikbare cijfers? Download dan hier onze gratis e-paper waarin we ingaan op een goede werkplek!

Om goed thuis te kunnen werken zijn echter de juiste hulpmiddelen cruciaal, zodat jij gezond blijft. 

 

Hieronder hebben wij een aantal punten voor je uitschreven waar jouw thuiswerkplek aan moet voldoen en een paar tips die jij makkelijk kan uitvoeren om jouw thuiswerkplek een stukje beter te maken. 

 

 

 1. Je bureau 
  Een goed verstelbaar bureau is belangrijk voor je houding. De perfecte hoogte is wanneer je met afhangende schouders je ellebogen op het blad kunnen rusten. Alles hoger en lager kan leiden tot klachten aan nek, schouders en de rug. Pluspunt van een zit/sta bureau is dat het naast het correct afstellen van de hoogte, jij jouw werk zowel staand als zittend kan uitvoeren! Staand werken is namelijk nog beter voor je houding. Heb je een vast bureau, dan dient de hoogte tussen 73 en 77 cm te zijn. 

 

 1. Je stoel 
  Zittend aan je bureau moet de hoek van je boven- en onderbenen minimaal een hoek van 90 graden hebben. Daarnaast voldoet een goede bureaustoel aan een zitting die in hoogte verstelbaar is en een rugleuning heeft waarbij je de hoogte en hellingshoek van kan aanpassen. Ook de armen moet een goede ondersteuning krijgen waarbij de bovenarmen verticaal staan en de onderarmen horizontaal. Je bureaustoel moet zo dicht mogelijk bij je bureau kunnen komen, zodat je aansluitend kunt zitten en heeft het beste 5 zwenkwielen. 
  Tips: Te hoge stoel, zorg voor een voetensteun of zet een kistje of tijdelijk een aantal magazines onder je bureau. 

 

 1. Je beeldscherm
  Idealiter kies je voor een los beeldscherm. Je beeldscherm moet op ooghoogte staan, zodat je loodrecht naar je scherm kijkt. De bovenkant van je scherm kan je uitlijnen met de kruin van je hoofd. De tekens op het scherm moeten voldoende scherp en groot zijn. 
  Tip: Heb jij een scherm dat je niet in hoogte kan aanpassen? Ook hier kan een stapel magazines of boeken helpen! 
  Werk je vanaf een laptop, zorg dan dat deze hoog genoeg staat en kies voor een los toetsenbord, zodat je deze afzonderlijk kan gebruiken. 
  Daarnaast wordt geadviseerd dat je na 2 uur beeldschermwerk je werk moet worden afgewisseld met werk dat je niet naar een beeldscherm hoeft te kijken of een pauze van minimaal 10 minuten te nemen. 

 

 1. Muis 
  Op het werkblad moet er voldoende ruimte zijn om je muis te kunnen gebruiken. Hierbij wordt een losse muis geadviseerd, omdat je hierbij alle bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast krijgt een verticale muis de voorkeur boven een standaard muis. Als je je hand ontspannen voor je legt, zie je namelijk dat je handpalm niet helemaal plat op tafel ligt.

 

 1. Toetsenbord 
  Het beste is om je toetsenbord plat neer te leggen, zodat je polsen geen hoek hoeven te maken. Ook mag het toetsenbord geen geheel vormen met het beeldscherm (zoals bij een laptop). Voor het toetsenbord moet voldoende ruimte vrij zijn om de armen en handen te laten rusten. 

 

Naast ergonomische middelen, doen planten ook veel voor je thuiswerkplek! Interesse, lees dan hier ons blog over planten! 

 

Bron: https://ergonomiespecialist.nl/ 

https://www.inofec.nl/

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Hybride werken, hoe doe je dat eigenlijk?

In onze e-paper (download hem hier!) en in onze andere blogs hebben we het al eens over hybride werken gehad. Een term die we in deze tijden vaker en vaker gaan horen en de juiste manier is om gezamenlijk op afstand te werken en toch commited te blijven aan het bedrijf waar je voor werkt.

Vacature Customer Service King/Queen

Bij Kings of IT zijn wij op zoek naar enthousiaste IT-medewerkers die van het contact met de klanten een feestje kunnen maken en hen daarbij helpen met allerlei IT-gerelateerde problemen.