Als Citizen Developer zoek je naar digitaal gereedschap waarmee je handgeschreven lijstjes of handmatige handelingen kunt "automatiseren".

Ik ben van mening dat je beter op zoek kunt gaan naar tools die al bestaan en een specifiek probleem oplossen, maar goed...

Zo kwam ik laatst bij een klant van ons een Excel sheet tegen waar men de beschikbaarheid van vergaderkamers, werkplekken en parkeerplaatsen bijhield. Ik moet zeggen: het zag er erg netjes en geordend uit. Maar of hiermee nu echt de stap was gezet om slimmer te werken? Ik geloof van niet.

Hoe dan wel?

Wij zoeken altijd oplossingen die bijdragen aan slimmer werken. Om die reden ben ik enige tijd geleden op zoek gegaan naar een Desk Booking tool. Na het lezen van een blogpost van Microsoft over een aankondiging daarover werd ik erg enthousiast. De screenprints zagen er veelbelovend uit maar de release laat nog steeds op zich wachten.

Op zoek dus naar een andere oplossing. Die was vrij snel gevonden en heet Joan.

Deze tool kan gekoppeld worden aan jouw Microsoft of Google omgeving en koppelt daardoor agenda's en beschikbaarheid van vergaderkamers, bureau's en parkeerplaatsen.

Deel dit bericht