Tips en tricks voor het maken van social video’s

Maak jij al social video’s? Naast dat de gebruikers van social media steeds meer en liever video’s bekijken, waarderen de social media kanalen video’s ook meer dan andere content. Met video’s creëer je sneller een groter bereik, doordat ze beter in het algoritme worden opgenomen dan andere content. Het maken van social video’s is dus zeker aan te bevelen!

Maar hoe maak je nou een goede social video? 

 

 1. Begin met een strategie 
  Wat wil je met je video bereiken? Wat wil je uitstralen? Welke doelgroep wil je benaderen en waar zit deze doelgroep? Wordt het een terugkerend iets, of een eenmalige actie?  

 2. Maak content met waarde 
  Zorg dat de video van waarde is voor jouw doelgroep. Maak video’s die voor entertainment, educatie of inspiratie zorgen. Met goede content onthoudt het publiek beter jouw bedrijf. Houd hierbij ook rekening met het platform waar je het plaatst. Het ene platform wil andere content dan het andere platform.

 3. Storytelling 
  Zorg met het verhaal voor impact bij de kijker. Denk aan maatschappelijke problemen of relevante onderwerpen. 

 4. Houd het kort 
  Zorg dat je video nooit langer duurt van 2 minuten, waarbij je in de eerste 8 seconde de kijker al moet hebben getriggerd om verder te kijken. Een korte video scoort meer engagement dan lange video’s.  

 5. Heb je geluid? 
  Wanneer je muziek gebruikt, zorg er dan voor dat deze rechtenvrij zijn of dat je het recht hebt om deze te gebruiken. Wanneer er mensen spreken, is het verstandig om een externe microfoon te gebruiken, zodat het duidelijk en helder is. 

 6. Zorg voor ondertiteling of bijschriften 
  Niet alleen noodzakelijk voor doven en slechthorende, maar ook voor de mensen die zonder het geluid de video bekijken. Zo kan iedereen jouw video zien en je boodschap begrijpen. Daarnaast scoren bijschriften goed voor je SEO. Zoekmachines en de social kanalen kunnen daardoor jouw video ook beter begrijpen. 

 7. Optimaliseer je video voor verschillende kanalen 
  Zorg dat je video de optimale afmeting heeft voor het kanaal waarop je het plaatst. Zo heeft YouTube bijvoorbeeld andere formaten dan Instagram. 

 8. Bij YouTube 
  Wanneer je een video plaatst op YouTube, vergeet dan niet de SEO voor YouTube in te vullen. YouTube wordt ook als zoekmachine gebruikt en daardoor ben je beter te vinden binnen YouTube, maar ook in Google. Zorg dat je keyword zowel in je titel, omschrijving en tags terugkomt. 

 9. Maak een video thumbnail 
  Zorg dat jouw video bij de scrollende gebruiker opvalt door een opvallende video thumbnail. Een video thumbnail is de afbeelding die je ziet wanneer de video niet afspeelt. De thumbnail kan je herkenbaar maken en aanpassen aan je eigen huisstijl, waardoor deze professioneel oogt.

 10. Schrijf een sterke social media posts
  Vergeet niet je kans te pakken om een goede tekst te schrijven bij je video. Je video zal de aandacht pakken, maar je publiek zal ook de content die er bij staat lezen.Heb je ook zin om direct goede social video’s te maken, maar weet je niet hoe je deze kan vormgeven? Er zijn een aantal succesvolle ‘types’ die je kunt maken: 

 

 1. Videoadvertenties
  Een van de meest voorkomende is de videoadvertentie waarin je nieuwe klanten je bedrijf en/of product laat zien.

 2. Listicles
  Dit is een korte video van 3 tot 5 slides waarin je jouw publiek iets leert.

 3. Educatie video’s
  Deze video’s zijn over het algemeen langer en gaan dieper op de stof in. Hierin wordt vaak gebruik gemaakt van een screen recorder om te laten zien wat het publiek moet doen om iets te bereiken. 

 4. Achter de schermen 
  Leuk voor jou en voor je publiek! Je neemt de kijker mee in een kijkje in jouw bedrijf en hoe bepaalde dingen worden gedaan.

 5. Tutorials 
  De, hoe doe je dat, video’s zijn een goede manier om jouw publiek enthousiast te maken over een product of een service. Als je laat zien hoe makkelijk iets in gebruik is, of te doen is, overtuig je jouw publiek om tot aankoop of actie over te gaan. 

 6. Video testimonials 
  Met testimonials van huidige klanten, geef je het vertrouwen aan potentiële klanten om ook klant te worden. 

 7. Live streaming 
  Ga live! Geef bijvoorbeeld live tips of een seminar. Zo kan je klant direct met je in contact komen en je vragen stellen. 

 

Bron:

https://visme.co/blog/social-media-videos/ 

https://www.vidyard.com/blog/social-media-video/ 

https://eclincher.com/11-tips-for-creating-amazing-social-media-videos/ 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Gerelateerde artikelen

Vacature Customer Service King/Queen

Bij Kings of IT zijn wij op zoek naar enthousiaste IT-medewerkers die van het contact met de klanten een feestje kunnen maken en hen daarbij helpen met allerlei IT-gerelateerde problemen.

Het nut en de noodzaak van een goede website

De tijd dat een website hebben een luxe was en alleen weggelegd was voor de grote partijen, is al enige tijd voorbij. Toch zijn er veel MKB-bedrijven die zich afvragen of zij dit ook nodig hebben en vooral of het voor hen rendement oplevert.

Om deze vraag te beantwoorden hebben wij een lijstje gemaakt, waarmee het duidelijk wordt dat het hebben van een goede website ook voor jou noodzakelijk is.

Hoe zorg je voor een goede werkplek thuis?

Uit onderzoek is gebleken dat we bij het thuiswerken nog geen optimale omgeving hebben. Ben je benieuwd naar de schikbare cijfers? Download dan hier onze gratis e-paper waarin we ingaan op een goede werkplek!