Back to Blog

Knab

Knab

Toen de cloud nog niet de norm was, laat staan volwassen. Rene Frijters had van Aegon een zak geld losgepeuterd en mocht zijn nieuwe startup gaan realiseren: de Bank van Morgen!

Bank van Morgen was de werktitel van Knab (Bank omgedraaid) en Rene ging een avontuur starten. Net als de Hobbits in Fellowship of the Rings had hij hulp nodig om een succesvol einde van de reis te garanderen.

Het was oktober 2008 en wij waren nog geen jaar op weg met Jongens van Beheer (mijn eerste IT dienstverlener) en mijn team had een cloud werkplek gemaakt omdat ik het beheer minder arbeidsintensief wilde maken. Daarnaast vind ik dat medewerkers altijd en overal moeten kunnen werken als zij dat willen.

In die tijd was dat nog niet de norm. Iedereen werkte op fat clients of gebruikte Terminal Server om met z'n allen op een remote server te werken. Een waardeloze oplossing omdat je elkaar vaak virtueel in de weg zit.

Anyway, ik geloofde in cloud werken en Desktop Online was geboren. Toen Rene ons belde zaten wij dus nog druk in de periode van zoeken naar de juiste propositie en validatie van de ideeen die wij hadden.

We spraken af in Dauphine in Amsterdam en Rene vertelde ons van zijn (in onze ogen) megalomane ideeën. Er is een bankencrisis aan de gang! Het starten van een nieuwe (online) bank is of een heel goed idee, of een heel slecht idee.

Maar Rene wist wat hij deed want hij had daarvoor Alex Beleggersbank succesvol in de markt gezet. Rene kreeg van ons dus het voordeel van de twijfel 🤫

"Ik wil alles in de cloud hebben" - zei hij tegen mij. Nou dat komt goed uit want wij hebben als enige in Nederland supersnelle online werkplek genaamd Desktop Online. Rene gaf mij zijn Macbook en ik ging via zijn browser naar mijn Windows XP werkplek waarop ik Photoshop gebruikte om een 1Gb foto te laden. Dat ging razendsnel en Rene was enthousiast.

"Dit wil ik hebben, wat kost het?"

Abonneer je op deze site en ontvang nieuwe berichten automatisch in je mailbox.

Back to Blog

Wil je ook slimmer werken?

Blijf je concurrent voor en neem contact met ons op!