Back to Blog

Legacy Sh!t

Legacy Sh!t

Organisaties die langer dan 5 jaar bestaan hebben vaak een groot deel aan verouderde IT middelen. Dat kan soms goed zijn, zoals de oude en vertrouwde AS400 machines, maar meestal werkt het tegen je.

Ruim een jaar geleden werd ik gebeld door een CISO die vertelde over zijn klant, laten we ze VBB noemen en waar het een ongelovelijke puinhoop zou zijn.

VBB bestaat al ruim 20 jaar en ontwikkelt software waarin grote hoeveelheden data op een slimme en effectieve manier kunnen worden doorzocht.

En als ik zeg VEEL dan bedoel ik VEEL! Denk bijvoorbeeld aan de toepassing waar je op Schiphol bij de douane je paspoort laat zien aan de marechaussee die vervolgens checkt of je bent wie je zegt te zijn.

Vervolgens gaat er een request naar een database ergens in de Alpen waar razendsnel het gevonden restultaat terug wordt gestuurd. Dat soort systemen ontwikkelt en levert zij wereldwijd. Er zijn weinig aanbieders dus VBB zit in een kleine niche.

De CISO vertelde dat VBB het onboarden van medewerkers en inhuurkrachten soepeler wil laten verlopen. Omdat zij al een Microsoft omgeving gebruikte is ervoor gekozen om Microsoft Intune te optimaliseren en in te richten om via Autopilot laptops uit te rollen die afgeleverd worden bij medewerkers thuis.

Op papier een prima manier, maar in de praktijk liepen wij tegen derde partijen aan die niet echt wilde of konden meewerken. Hoe dan ook, de kennismaking was gestart en wij werden betrokken in de dagelijkse IT beslommering (gezeik zeg maar).

De overgebleven systeembeheerder had als taak om 1e, 2e en 3e lijn werkzaamheden te verrichten. Waar zij normaal met z'n tweeën konden opereren was eentje al de laan uit gestuurd. Ik ben een voorstander van het behouden van goede mensen, maar je hebt als werkgever ook een verantwoordelijkheid voor het facilitieren van een goede en gezonde werkomgeving...

Anyway, Dave (niet zijn echte naam) kwam uit een burnout en deed echt wel zijn best om er iets van te maken maar helaas was de uitdaging veel te groot. Dave moest vertrekken en wij werden gevraagd de hele IT as-is over te nemen.

Tja... de vraag was niet hoeveel lijken er uit de kast zouden vallen, maar waar en wanneer. Maar goed, als iemand onze hulp vraagt en de uitdaging is groot genoeg, dan zeggen wij geen "nee".

Hoe dat verder ging kun je lezen in een ander bericht dat gaat worden geschreven. Meld je dus aan om op de hoogte te blijven.

Back to Blog

Wil je ook slimmer werken?

Blijf je concurrent voor en neem contact met ons op!