Back to Blog

We ❤️ Apple

We ❤️ Apple

Correctie: I love Apple :) De meeste van mijn collega's en klanten werken namelijk op Windows en ik begrijp dat eerlijk gezegd wel. Dat komt voort uit de situatie dat er veel meer software voor bedrijfsomgevingen werd gemaakt door Microsoft.

Maar was dat altijd goed dan? Nee zeker niet, verre van zelfs als je het mij vraagt. Werd je daar ook niet moe van? Iedere maand die eindeloze updates en fixes en daarna weer updates om de fixes te fixen.

De software van Microsoft was één grote release van updates en fixes. Maar goed, veel leveranciers ontwikkelen software die draait op Windows en aangezien Apple het liet afweten was Windows "the next best thing".

Apple zag je alleen bij de creatievelingen, de designers en vaak ook het management. De hardware is niet goedkoop maar ik kijk liever naar mijn Macbook Air scherm dan zo'n gare Windows laptop van Dell of HP. Het mist gewoon net die kwaliteit en die finesse.

Waarom kiest niet iedereen voor Apple dan? Simpel, het is veel te duur in aanschaf en beheer. Daarnaast was het een hel of a job om alles goed te beveiligen. Oh ja, niet alle applicaties die gebruikers nodig hebben draaien erop.

Maar ik zie een verandering. Veel meer software is met je webbrowser te gebruiken en ik zie veel minder software die geïnstalleerd hoeft te worden. Dit betekent niet dat er helemaal geen software wordt meer nodig is, maar het is minder aan het worden.

Omdat veel applicaties prima in de cloud draaien kan een gebruiker met een eenvoudige (lees: goedkopere) laptop werken.

Waar een designer normaal gesproken een hele dikke fat client of laptop wilde hebben om goed en snel te werken, daar bieden wij nu supersnelle cloud werkplekken aan die voorzien zijn van veem RAM en een dikke GPU.

In de volgende post het vervolg van onze CloudPC.

Back to Blog

Wil je ook slimmer werken?

Blijf je concurrent voor en neem contact met ons op!